Marjojen pakastaminen
- Marjat eivät kestä kosteana pitkiä kuljetuksia eivätkä välivarastointia
- Jäähdytä marjat ennen käsittelyä
- Pakasta marjat aina niin pian kuin mahdollista, jolloin laatu pysyy hyvänä
- Pakasta ensiluokkaisia ja juuri poimittuja marjoja
- Annostele pakasteet kerralla käytettäviin annoksiin. Käytä mieluummin rasioita joissa on tiiviit kannet.
- Pakasta kauniita, isoja herukoita myös terttuineen. Näin voit milloin tahansa koristella kakkuja ja jälkiruokia näyttävästi.
- Oikein suuret ja kauniit kakkuvadelmat kannattaa pakastaa vaikka tarjottimen päällä ja laittaa marjat vasta jäätyneinä pakastusrasioihin
- Marjat säilyvät pakastettuina 10-12 kuukautta
- Sokerinkäyttö ei vaikuta laatuun pakastamisessa